Albán kör 2021 – Makó Dezső tollából

Egy kedves utasunk beszámolója:

Albán kőr nevezetű túráról írom a személyes tapasztalataimat. Én egyedül jelentkeztem erre a túrára, senkit nem ismertem, illetve egyszer már mentem ezzel a társasággal, de az akkori túravezetők mára már nem „dolgoznak” itt, tehát tök idegenként indultam neki, mert Albánia nagyon érdekelt. A jelentkezés gyors, egyszerű folyamat volt, később mindenről emailban tájékoztattak, igen rugalmasan.

Végre eljött a 0. nap, melyre a szállást is a motorozzvelünk intézte, amit könnyen megtaláltam. Mivel a 0. napért nem fizettem (csak a szállást), ezért este nem is kerestem, és nem is akartam „fárasztani” a túravezetőket. Reggel a kiírt indulás helyszínén mindenki pontosan megjelent, egy túravezetőt kivéve, de róla később kiderült Ő a „főnők”, tehát neki lehet 🙂

A késése miatt csúszás, hosszú várakozás nem volt, mert a másik két túravezető elkezdte addig a tájékoztatást. Miután megérkezett a harmadik túravezető is rögtön nekiláttak az ajándék pólók kiosztásának, mely tartalmazta a probléma esetén hívandó legfontosabb telszámokat is, (vezetők neve, száma, biztosítás száma, szállások címe, száma, stb.) ami elég hasznos és figyelmes gesztus volt szerintem. Majd nekiindultunk a nagy kalandnak.

Az első napunk nem volt nagy szám, hiszen „csak” el kellett jutnunk a montenegrói szállásunkhoz. Sokan voltunk, majd 20 motor, ezért három csoportra osztották a túrázókat, hogy mi alapján nem tudom, de valahogy elég jól eltalálták a csoportokat, persze később lehetett variálni a beosztáson, de elsőre nem tévedtek nagyot. Hogy csinálták?

Ezen a napon volt pár határátlépés, különösebb fennakadás nélkül, ami ennyi embernél kész csoda.
Estére értünk a montenegrói szállásunkra, ami nem tudom hány csillagos volt, de az én szobámban faragott fa bútorok voltak, ami nagy szobából, és nagy fürdőszobából állt, klassz kilátással. Gyorsan hozzáteszem a többi szállásunk is szuper volt, Albániában közvetlen tengerparton, (itt kettőt aludtunk) Boszniában pedig a belváros közepén. Mindenhol reggeli és vacsora várt minket svédasztallal, de inkább terülj-terülj asztalkámmal, csupa finom és gusztusos kajával.

Az utak minősége ilyen is, meg olyan is volt, mondhatni balkáni, de összességében jól motorozhatóak voltak, és azösszeállított útvonal is hibátlan volt. Azt hiszem a kiírásban szereplő látványosságokat megmutatták, bár sehol nem időztünk sokat, talán pont csak a szükségeset.

A túravezetők igen figyelmesek és barátiak voltak, ügyesen egybetartva, a rájuk bízott motorosokat, mondom ezt tapasztalatból, hisz én mindhárom vezető keze alatt motoroztam. Kedvesen, érdeklődve „faggattak” mindenkit, ki, mit csinál stb. abszolút nem tolakodóan, nagyon közvetlenek voltak.

Egyedül, magányosan vágtam bele ebbe a túrába, de ezt egy percig sem éreztem, szerencsére a túratársak is igen-igen közvetlenek voltak, gondolom a túravezetőkről ragadt ez mindenkire. Összességében nagyon jól éreztem magam, jókat motoroztam, szép helyeken jártam, jókat ettem, és annál is jobbakat aludtam. Nagyon bántam volna, ha kihagyom ezt a túrát, és ezt a CSAPATOT. Szuper jól éreztem magam, köszönöm TOTÓ, FERI, TOMI!!!

Baráti üdvözlettel:

Makó Dezső