SENA SISAKBESZÉLŐ

Mi egy ideje használjuk ezeket a motoros sisakbeszélőket és bennünket meggyőztek! Bírják a gyűrődést és az időjárás viszontagságait is.

Túrázni úgy a legszebb, ha ezt valakivel meg is tudod osztani és sokkal biztonságosabb is úgy a motorozás, hogy ha pl. két motoros tud egymással beszélni, persze menet közben. Gondolj csak bele, egy előzésnél tudsz segíteni a mögötted lévő motorostársadnak, egy kavicsos kanyarnál hátra tudsz szólni “vigyázz kavics a jobb íven” vagy a buszmegállóban várakozó lány feszes fenekére is fel tudod hívni a motoros társad figyelmét. Persze, csak ha nincs ott mögötte(d) a párod.  És ha már itt tartunk, akkor a párod sem fog hátul unatkozni, ugyanis tudtok zenét hallgatni, beszélgetni, át tudjátok beszélni a túrán átélt élményeket.

Plusz, beszélgetve gyorsabban telnek az esős kilométerek…

Mi már egy ideje használjuk motoros túráinkon megelégedve a SENA termékeit, ezeket a motoros sisakbeszélőket, amiket  10% -os kedvezménnyel  tudunk neked is ajánlani (a listaárból) állandóan.

Ha akció van, akkor ennél nagyobb kedvezményt kapsz.

Több fajta sisakbeszélő közül tudsz választani, attól függően, hogy mire szeretnéd használni.

Interphone vagy Sena?

Röviden egyik kutya, másik eb!

De hogy akkor melyiket motoros kommunikciót vedd?

Hát ha egy csapat tagja vagy, akkor azt a márkát és típust válaszd, amilyen a többieknek is van. Igen, mindegyik gyártóé már “anycom”, azaz más gyártó egységvel is képesek kommunikálni elméletben, de ez a gyakorlatban azért nem teljesen így van.

Aztán az alapján is lehet választani, hogy melyik tetszik, melyik hogy néz ki a sisakon, mennyire áll el stb. stb., mert hát ez is egy szempont lehet.

Igen, és ott van az ár is, ami szintén nem mindegy!

Sena kommunikáció beszerelése

A szavak helyett inkább egy videón keresztül mutatnánk segítséget Nektek a beszereléshez.

Kattintsatok a jobb oldali videóra!

Kapcsolódás

Egy fontos szempont választásnál, hogy mire szeretnéd használni a kommunikációt. Csak utassal szeretnél beszélgetni, esetleg egy motoros társaddal, vagy egy nagyobb csapattal szoktál motorozni, és többen szeretnétek részt venni a beszélgetésben.

Az SF1 és a 3S az alap beszélők, ezek alapvetően motoros és utasa közti kommunikációt teszik lehetővé. Ha már egy motoros barátoddal szeretnél beszélgetni, akkor vagy az SF2, vagy az SMH5 lesz a Te készüléked. Az SF4, SFR, illetve a 10-es széria 4 motorosig tudja kezelni a kapcsolatot.

A következő lépcsőfok a 20-as széria, a 20S EVO már egészen 8 motoros beszélgetését teszi lehetővé. Ha még ez sem lenne elég, és tényleg nagy csapatban szoktatok motorozni, akkor a felső kategóriás termékek közül érdemes választanod. A 30K, 50R és 50S készülékek esetén nincs korlátozás az összekapcsolható készülékek számának tekintetében.

Az Sena sisakbeszélői általában kompatibilisek az összes piacon kapható bukósisakkal, valamint a Bluetooth technológiát alkalmazni képes mobiltelefonnal, illetve a GPS készülékekkel A magasabb kategóriájú termékek különböző kihangosítókkal is kompatibilisek, amennyiben ez a funkció megtalálható bennük.

Hatótáv

Ahogy azt a kapcsolódás pontban is írtuk, az alap készülékek alapvetően csak motoros és utasa közötti beszélgetésre alkalmas, így ezek csak 100-200 méteres hatótávval rendelkeznek. A motorosok közti kommunikációra az SF széria (SF1 kivételével), és a 10-es széria alkalmas. Ezek hatótávja ~1 km körül van (800 métertől 1.2 km-ig). Ebből a sorból a 10S lóg ki felfelé, a maga 1.6 km-es hatótávjával.

Ha azonban hosszú túrákra mentek többen, ahol könnyen szétszakadtok egymástól, akár lemaradtok egy előzésnél, vagy elágazásnál, akkor az igazi nagyágyúkat tudjuk ajánlani Neked. A 20S Evo, 30K, 50R, és 50S modellek mind 2 km-es hatótávval rendelkeznek Bluetooth kapcsolat esetén.

Üzemidő

Üzemidő tekintetében nagy eltérés nincs az eszközök között. Itt is elmondható az az általános megállapítás, hogy az egyszerűbb termékek rövidebb-, míg a komolyabb készülékek hosszabb üzemidővel rendelkeznek. Alapvetően majdnem mindegyik 12-13 órán keresztül képes a társunk lenni motorozás közben, ezek közül a 3S lóg ki a maga 8 órájával, illetve az SRL2, és 10R a 10 órás rendelkezésre állással.

Extra funkciók

A Sena kommunikációk egyik extra finkciója a Mesh rendszer. A mesh egy különleges kapcsolódási mód, amely segítségével több ilyen rendszerrel rendelkező sisakot is össze tudsz csatlakoztatni. Ami azonban a legnagyobb előnye, és egyedülálló a kommunikációk között, az a hatótáv.

Mesh rendszeren keresztül 2 km-től egészen 8 km-es is lehet a hatótáv. Ehhez azonban szükséges, hogy legalább 6-an legyetek összecsatlakozva, és az egymást követő motorok között egyenként ne legyen nagyobb a távolság 2 km-nél. Így ha többen mentek, akkor előfordulhat, hogy a csapat elején motorozó 6-7 km távolságban van hozzád képest, és mégis kapcsolatban maradtok.

Ez a rendszer a magasabb kategóriájú beszélőkben már rendelkezésre áll, mint például a 30K, 50R, 50S. Viszont másik beszélőket is fel leeht tuningolni utólag ezzel a funkcióval, ehhez a +Mesh adapterre lesz szükséged. A Sena gondolt más sisakbeszélőkkel rendelkezőkre is, és kapható egy univerzális Mesh adapter nem Sena beszélőkhöz.

Egyes Sena beszélők beépített kamerával rendelkeznek, így az akció kamerát és a sisakbeszélőt megkaphatod 1 termékben. Ezek a 10C EVO és 10C PRO.

Hangvezérlés is elérhető több termékhez, 50-es széria, 30-as széria, és 20-as széria.

Továbbá elérhető a Sena beszélőkhöz telefonos alkalmazás, ami segítségével a csatlakoztatás, és a készülékbeállítás könnyebb mint gondolnád.