INTERPHONE SISAKBESZÉLŐ

Mi egy ideje használjuk ezeket a motoros sisakbeszélőket és bennünket meggyőztek! Bírják a gyűrődést és az időjárás viszontagságait is.

Túrázni úgy a legszebb, ha ezt valakivel meg is tudod osztani és sokkal biztonságosabb is úgy a motorozás, hogy ha pl. két motoros tud egymással beszélni, persze menet közben. Gondolj csak bele, egy előzésnél tudsz segíteni a mögötted lévő motorostársadnak, egy kavicsos kanyarnál hátra tudsz szólni “vigyázz kavics a jobb íven” vagy a buszmegállóban várakozó lány feszes fenekére is fel tudod hívni a motoros társad figyelmét. Persze, csak ha nincs ott mögötte(d) a párod.  És ha már itt tartunk, akkor a párod sem fog hátul unatkozni, ugyanis tudtok zenét hallgatni, beszélgetni, át tudjátok beszélni a túrán átélt élményeket.

Plusz, beszélgetve gyorsabban telnek az esős kilométerek…

Mi több évig használtuk motoros túráinkon megelégedve a INTERPHONE/Cellularline termékeit, ezeket a motoros sisakbeszélőket, amiket  15% -os kedvezménnyel  tudunk neked is ajánlani (a listaárból) állandóan.

Ha akció van, akkor ennél nagyobb kedvezményt kapsz.

Több fajta sisakbeszélő közül tudsz választani, attól függően, hogy mire szeretnéd használni.

Interphone vagy Sena?

Röviden egyik kutya, másik eb!

De hogy akkor melyiket motoros kommunikciót vedd?

Hát ha egy csapat tagja vagy, akkor azt a márkát és típust válaszd, amilyen a többieknek is van. Igen, mindegyik gyártóé már “anycom”, azaz más gyártó egységvel is képesek kommunikálni elméletben, de ez a gyakorlatban azért nem teljesen így van.

Aztán az alapján is lehet választani, hogy melyik tetszik, melyik hogy néz ki a sisakon, mennyire áll el stb. stb., mert hát ez is egy szempont lehet.

Igen, és ott van az ár is, ami szintén nem mindegy!

Beszerelés

Kezdjük az elején. Hogyan működik az Interphone sisakbeszélők beszerelése? Mert egyértelmű, hogy ezek a motoros kommunikációs az eszközök valamilyen módon rögzítésre kerülnek, a sisakban. Hiszen az a lényeg, hogy vezetés közben a lehető legkomfortosabban tudjuk használni őket.

Az Interphone sisakbeszélők beszerelése nem túl bonyolult. Egy kisméretű egységet kívülről kell a bukósisakra rögzítenünk. Ennek a tartóját csavarhúzóval érdemes rögzíteni, alulról. De ehhez kapunk ragasztót is a csomagban. Az egység mellett mikrofont és hangszórót kell még használnunk, ezeket a sisakon belül kell elhelyezni. Tépőzáras hátoldaluk megkönnyíti rögzítésüket. Egy kisebb, a sisakból kilógó drót pedig a Bluetooth-os egységbe kerül, hiszen ezzel kötjük össze a mikrofonnal és a fülhallgatóval az egységet. A csatlakozó kihúzása után pedig könnyen lepattinthatjuk az egységet, mikor tölteni szeretnénk. A külső egység természetesen vízhatlan, időjárásálló. Az Interphone sisakbeszélők beszerelése tehát nagyon egyszerű, könnyen tudjuk mozgatni a külső egységet, így a mikrofon és a fülhallgató rögzítése után már nem lesz nagyobb feladatunk vele, ezáltal egyszerűvé válik a sisakbeszélő használata.

Használat

Hogyan működik a sisakbeszélő a gyakorlatban? Milyen funkciókat tudnak ezek az eszközök, milyen módon könnyítik meg a motoros kommunikációt?

Az Interphone sisakbeszélők között több eltérő kategóriájú terméket találunk, melyeknek nem csak az árfekvése különbözik, hanem különböző típusú használatra szakosodtak. Ez a konferenciabeszélgetések, azaz az Intercom üzemmód kialakításán is látszik. Az Interphone Start sisakbeszélő például a legegyszerűbb, kisebb városi motorozásokra szakosodott sisakbeszélő. Jóval kisebb hatótávolsággal és üzemidővel rendelkezik, mint társai, hiszen a mindennapi, rövidebb távú motorozásokhoz fejlesztették. Szemben például a komolyabb kütyünek számító Interphone Tour-ral, amely hosszabbtávú motoros túrákra lett kialakítva, és ez látszik is.  Az Urban kategória komolyabb, mint a Start, nem a csoportos túrákra van tervezve, de sok más funkción látszik, hogy már komolyabb motorozáshoz is lehet használni. Ahogy a Connectet is, mely azonban még a Starthoz áll közelebb. A hatótávolság pedig jelzi, hogy inkább városon belül kényelmes a használataAz Active és a Sport már szintén komolyabb túrák során is komfortos eszközök. Ők a Start és a Tour kategória között helyezkednek el.

Hatótáv

Az Interphone Start sisakbeszélő, mely rövidebb utakra tervezett eszköz, csak a motoros és utasa közötti beszélgetést tudja. Az Interphone Urban már motoros és motoros közötti, illetve motoros és utasa közötti kommunikációra is alkalmas. A Start értelemszerűen így csak rövid hatótávolságú eszköz, 10 métert ígérnek a gyártók, míg a városban, két motoros közötti beszélgetésekre tervezett Urban már 100 métert bír ki. Az Interphone Sport már 4 motoros közötti konferenciát is tud közvetíteni, vagy éppen két motoros és két utas között kapcsolható össze, ahogy a Tour és az Active is. Az Active hatótávolsága 1 km, a Tournak a legnagyobb a hatótávolsága, ez a típus 1,5 km-t bír.

Üzemidő

Az Interphone termékeinél a tervezők a hosszú akkumulátor időre törekedtek, hogy minél élvezhetőbb legyen a motorozás, minél tovább tudjunk kommunikálni utasainkkal vagy társainkkal, anélkül, hogy meg kelljen szakítanunk az utat az akkumulátor töltése miatt. Persze a beszéd idő és a készenléti idő a termék típustól is függ, hiszen a rövidebb utakra tervezett típusok, mint a start, vagy az Urban rövidebb ideig bírja, mint a komolyabb motorostúrákra tervezett Sport, vagy akár a Tour. Például az Interphone Start beszéd ideje csak 4 óra, míg a Tour akár 25 órát is kibír. A skálán a kettő között helyezkedik el a többi sisakbeszélő, az Urban például 12, a Sport 15 órát bír. A készenléti időről 1000 órát ígérnek a gyártók az összes sisakbeszélőnél, valamint a töltési idő általában két óra. Leszámítva az Interphone Linket, amely Start és a Connect utáni kategória, beszédideje 15 óra, viszont ehhez a bukósisak kihangosítóhoz 3 óra töltési időt javasolnak, ahogy a 12 órát bíró Edge-hez is.

Kompatibilitás

Az Interphone sisakbeszélői általában kompatibilisek az összes piacon kapható bukósisakkal, valamint a Bluetooth technológiát alkalmazni képes mobiltelefonnal, illetve a GPS készülékekkel A magasabb kategóriájú termékek különböző kihangosítókkal is kompatibilisek, amennyiben ez a funkció megtalálható bennük.

Extra funkciók

A sisakbeszélők alapfunkciója a motoros kommunikáció (másnéven Intercom kommunikáció), azaz a motoros és utasa, esetleg motoros és más motorosok közötti, akár csoportos biztosítása. Ezen felül tulajdonképpen minden funkciót extrának tekinthetünk. És ezekből van bőven. Hiszen ezek az eszközök a navigációt és a telefonos kommunikációt is lehetővé teszik, anélkül, hogy a kezünkbe kelljen venni a telefonunkat. És persze szórakoztatásra is alkalmasak.

Ilyen extra funkciónak tekinthető tehát például a már említett navigáció.

Jellemzően minden sisakbeszélő tud GPS-t fogni, kompatibilisek a legtöbb Bluetooth motoros navigációval, illetve az okostelefonok navigációs alkalmazásaival is. Emellett már a start és a link sisakbeszélők is alkalmasak GPS hangutasításra, megkönnyítve ezáltal a navigációt. Sokkal kényelmesebben és biztonságosan tudunk utazni egy ügyesen megtervezett sisakbeszélő használatával, hiszen nem kell állandóan megállnunk egy ismeretlen útvonal esetében, hogy leellenőrizzük a térképet.

Az Interphone bukósisak kihangosítók telefonbeszélgetésre is alkalmasak, csak össze kell őket kötnünk a mobilunkkal. Minden készülék automatikusan halkítja le a rádiót, ha éppen bejövő telefonhívást észlel. Emellett az utolsó mobilszám újra hívását, valamint hanghívást is képesek kezdeményezni a sisakbeszélők, telefonszámot tárolni, azt gyorsan újra hívni csak a magasabb kategóriájú darabok tudnak, a start sisakbeszélőn ezt a lehetőséget is feleslegesen keressük.

A legtöbb Interphone sisakbeszélő rendelkezik rádió funkcióval, és jellemző az mp3 lejátszás lehetősége is. A start sisakbeszélőnél magasabb kategóriájú készülékek fognak rádiót, de MP3 lejátszásra ez a készülék is alkalmas. Általában a 8 legerősebben fogható csatornát automatikusan beállítják a készülékek. Jellemző az alapkategóriás, egyszerűbb készülékeknél is a rádió automatikus leállítása hívás közben, természetesen a start sisakbeszélőt leszámítva. Az Interphone sisakbeszélői MP3 lejátszásra is alkalmasak, ez a lehetőség azonban a rádiólejátszással szemben tényleg minden egyes darabnál elérhető. Vezeték nélküli megoldással okostelefonon és MP3 lejátszón keresztül irányíthatjuk a zenelejátszást. Az Interphone starton kívül mindegyik készülék alkalmas MP3 zenemegosztásra is.