Olaszország. Gyönyörű tájak, kiváló utak és a konyha, ó, az olasz konyha… Európa csizmájaból indult világhódító útjára megannyi étel, de ezek közül a leghíresebb a pizza. A jó hír, hogy így már a világ szinte bármely országában ehetünk egy jó pizzát. A rossz hír, hogy ezt csak addig gondoljuk így, amíg nem eszünk igazi, kemencében sült, vékonytésztás tradicionális olasz pizzát. Így ezen a túrán nem kevesebbet vállalunk, mint, hogy a Dolomitok legszebb tájain, kisebb és nagyobb, illetve ismertebb és eldugottabb hágóin fogunk motorozni, miközben figyelünk rá, hogy olyan helyeken álljunk meg ebédre is, ahol igazi olasz ízek várnak ránk. A legkemenyebbek bevállalják, hogy minden nap legyűrnek egyet ebből a mennyei kerek finomságból. Kemény munka lesz… reggel az olasz kávé… aztán az olasz fagylalt… és még a pizza is. Ezt biztos, hogy este a legfinomabb olasz sörökkel kell leöblíteni a szálláson. Tényleg csak a legbátrabbakat várjuk erre a küldetésre, csak azokat, akik be tudják vállani a gyönyörű tájakat, a végtelen kanyarokat, a kiváló aszfaltot és még mindezen kínok után képesek az olasz konyha csodáit is gyötörni magukat.