Tirol – a motorosok mekkája

2023.augusztus 16. – augusztus 20.

Ausztria, Németország, Olaszország, Lichtenstein

csak gyakorlott motorosoknak ajánljuk

5 napos csillagtúra

mellékutakon és főutakon is

csütörtök- vasárnap

Résztvevők

14 motor, 2 túravezető, 2 kis csoport (minimum létszám 6 motor )

Jelentkezési határidő

2023. július 30.

A túra távja

2000 km

Túravezetők

Menyus, Feri

A túra startja/vége

Rábafüzes / Rábafüzes

Szabad helyek

11 motor

Hiányzás a munkahelyről

3 nap

Látnivalók*

Kaunertal gleccser, Pitztaler gleccser, Ötztal gleccser, Timmelsjoch, Flüela pass és Silvretta, Kühtai, Stelvió

Kanyargós szakaszok aránya

Inkább egyenes útszakaszok

Inkább kanyargós, hegyvidéki utak

Autópályán töltött idő a túra teljes időtartamának arányában

Kevés autópálya

Sok autópálya

A túra jellege tematikája

Kultúrális , nézelődős, fényképezős

Kanyarvadászat, hajtűkanyaros szerpentinek

Utak minősége

Kiváló minőségű aszfalt burkolat

Helyenként, akár rövid murvás szakaszokkal.

Mennyire gyakorlott motorosoknak

Teljesen kezdő, túratapasztalat nélküli motorosoknak

Gyakorlott, több év túrázással rendelkező motorosoknak

Látogassunk el Ausztria távolabbi végébe és motorozzuk be az ottani hágókat, hódítsuk meg az ottani hegycsúcsokat, guruljunk fel 2800 méteres magasságba. Természetesen nem csak a sógoroknál fogunk motorozni, hiszen Tirolt több ország foglalja magába. Így csavargunk majd az olaszoknál, Svájcban, Németországban, talán még Lichtenstein is útba fog esni. A tájak mellett igen jellegzetes az építészet, a környezet és az étkek is. Mindenbe belekóstolunk egy kicsit. Természetesen nem csak maga Tirol, hanem az oda és hazavezető utak is különleges és szép helyeken vezetnek és egyáltalán nem egyenesek. Csak pár látványosság a hosszú listáról: Kaunertal gleccser, Pitztaler gleccser, Ötztal gleccser, Timmelsjoch, Flüela pass és Silvretta, Kühtai, sőt talán még a Stelvió is ha belefér. Csillagtúrázni fogunk, szállásunk egy helyen lesz, így a csomagok, dobozok maradhatnak a hotelben, hogy csak a motorozásra kelljen figyelni. A távolság miatt ez egy erősen motorozós túra lesz, kezdőknek nem ajánljuk.

550 €

Részvételi díj motorosnak

400 €

Részvételi díj utasnak

120 €

Egyágyas szoba felára

A túra ára tartalmazza

 • 2 túravezetőt, 2 csoportban való motorozást
 • 3 éjszakai minőségi 3-4*szállást, 1 vagy 2 fős szobákban
 • A ár tartalmazza a túra idejére a reggelit és vacsorát
 • A túra időtartamára az utasbiztosítást és nemzetközi assistance szolgáltatást.
 • Vezetéstechnikai tanácsokat

Plusz költségek

 • Benzin, italfogyasztás, ebéd és minden olyan dolog amit a zöld rész nem tartalmaz

Túráinkon két túravezető vesz részt, hogy amennyiben szükséges, motorozási stílus alapján két kisebb csoportot tudjunk létrehozni, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő helyet. Az élmény garantált!

 • van tapasztalatod a motorozás terén
 • nem ezen a túrán akarod bebizonyítani, hogy Te vagy világ legjobb motorosa
 • motoros ruhában tudsz jönni túra
 • fel tudod készíteni a motorodat a túrára
 • csapatban tudsz “játszani”
 • kezdő motorosoknak nem ajánljuk
 • aszfaltozott
 • néha keskeny
 • fantasztikus táj kíséretében
 • Helyenként rosszabb minőségű aszfalt előfordulhat
 • 100-110 km/h lakott területen kívül, a csapat igényeihez igazítva
 • 130 km/h autópályán
 • 50 km/h lakott területen belül

 • 60-90 percnél nem töltünk többet motoron, kivéve ha ezt a csapattal megbeszéljük, persze figyelembe véve a látnivalókat és a tankolásokat
 • egy-egy megállónál mindig elmondják a túravezetők, hogy mennyi időt érdemes ott letölteni és, hogy mikor van a találkozó a motoroknál

 • napközben egy gyors kaja, gyros, hamburger, pizza stb. szerintünk tökéletesen megfelel az egyik megállónál

A rábafüzesi MOL kútról az eligazítás után elindulunk Ausztriába. Mivel nagy távolság van erre a napra betervezve, így gyorsítás gyanánt mielőbb felmegyünk az autópályára, majd Graz után kanyarodunk le róla. A B70-es úton aztán igazi kanyargászás veszi kezdetét érintve a Gaberl hágót. Persze nagyobb magasságokra is törünk, így átkaptatunk az 1790 méteren fekvő Sölkpasson, hogy a másik oldalán egy jót pihenjünk és kávézzunk az egyik kedvenc kis hütténkben. Ezek után is 1000 méteren felül maradva motorozunk végig a magas alpesi hegyek lábánál. Innsbruckhoz közeledve, azt elkerülve ismét autópályázunk egy keveset, hogy időben érjünk tiroli szállásunkra, ahol már finom vacsorával és behűtött sörrel várnak bennünket. 

Napi táv: 560km.

Általában június 1-én nyitják a motorosok egyik Mekkáját, a Stelvio hágót. Mivel mi pont akkor leszünk ott, ezért reggeli után elindulunk meghódítani azt. Persze nem egyből, szépen, fokozatosan építjük fel a katarzist. Először az Öetz völgyében haladunk felfelé, hogy áthágjunk a 2474 méteres Timmelsjochon keresztül Olaszországba. Merano érintésével a Stelvió felé vesszük az irányt, hogy 2840 méteren elfogyaszthassuk a jogosan istenített és kihagyhatatlan házi kolbászt. Meg persze azért elkészítjük a szokásos Stelvió fotót is a rengeteg kanyarral. Innét Svájc felé vesszük az irányt és a csupán csak 2500 méteres Umbrail hágón áthaladva visszakanyarodunk Ausztria felé. Ugyan a nagy magasságokon már túl leszünk, de élvezetesebbnél élvezetesebb kanyargós utakon gurulunk vissza a szállásra vacsizni… és sörözni.

Napi táv: 320km.

Ezen a napon kezdésként felmotorozunk a 2800 méteren fekvő Kaunertal gleccserhez. Gyönyörű táj, lenyűgöző, kacskaringós utak, szerpentinek, vízesések, lentről égig érő, fentről mélybe vesző hatalmas víztározó. Ha az időjárás engedi még sielőkkel is fogunk találkozni a hüttében. Visszafelé is fantasztikus látványban lesz részünk, de hogy ne hiányozzon sokáig a magaslati levegő irány máris a Pitztal gleccser. Ha időnk engedi és kedv is lesz hozzá, akkor fellanovkázunk a 2850 méteres csúcsra, csak hogy szebb fotók készülhessenek. A túra során nem lesz szigorú időterv, annyit maradunk mindkét gleccseren, amennyi jólesik. Ha azonban időben visszaindulunk a hegyekről, akkor elmotorozunk a Guniess Rekordok könyvében is szereplő leghosszabb tibeti stílusú függőhídhoz, a Highline179 -hez. Izgalmas lesz végigmenni rajta, főleg, ha egy picit fúj a szél.

Napi táv: 280km.

Reggeli után elindulunk hazafelé, de semmi ok ijedtségre! Sokat fogunk motorozni, ugyanis a hazaút két napig fog tartani. Elsőként a Kühtai 2000 méteren fekvő síparadicsomon gurulunk át, majd Innsbruckot ismét az autópályán kerüljük el. De arról gyorsan letérve irány a Gerlos hágó, majd egy kis séta következik a Krimml vízeséshez, ahol 380 méterről ömlik le a víz. A hosszas gyalogtúrát kihagyjuk, csak a vízesés lábáig merészkedünk. Innét Zell am See érintésével motorozunk tovább kanyargós hegyi utakon a Filzensattelen át aznapi szállásunkig, ami egy igazi gyöngyszem, fent a hegyen, igazi alpesi stílusban, muskátlikkal az erkélyeken és hideg sörökkel a bárban. 

Napi táv: 310km.

Sajnos elérkezik az utolsó nap is, de azért lesz élmény bőven. A schladmingi síparadicsomot magunk mögött hagyva végigmotorozunk az Enns, majd a Salza folyó völgyében. Ez utóbbit Wildalpennek, Vad Alpesnek is nevezik és a sebes folyású folyón zajló vadvízi evező sportjáról híres. Mi ebből az igencsak kanyargós, de tempós motoros utat fogjuk kiélvezni. Mariazellben fogunk megpihenni és befalni az isteni leberkase-t, a helyi osztrák hamburgerszerű specialitást. Innét még rengeteg kanyar áll előttünk, hogy folyamatosan ereszkedve elérjük a magyar országhatárt. A túra Kőszegen ér véget.

Napi táv: 350km.

Ha visszamondod a túrát

Ingyenes, ha

 • ha e-mailben – info@motorozzvelunk.hu – a jelentkezési határidőig megkapjuk a visszamondást
 • ha a jelentkezési határidő után, a megüresedett helyre találunk beugrót

Pénzedbe kerül, ha

 • ha elmúlt már a jelentkezési határidő és nem találunk beugrót a helyedre

Mennyibe is?

 • természetesen bárkinek közbe jöhet bármi, így igyekszünk minden esetben költséghatékonyan megoldani a visszamondást és úgy megoldani a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen!
 • jelentkezési határidőig történő visszamondás esetén az előleg, részvételi díj visszajár
 • ha a jelentkezési határidő után mondod vissza túrát, és nem találunk a helyedre mást és nem tudjuk költségmentesen lemondani a szállást, akkor csak a szállás és a szervezési költség fizetendő (ez mindképpen alacsonyabb, mint a részvételi díj), ami túránként eltérő

Ha körvonalazódik a lemondás gondolata, kommunikálj velünk minél előbb, ne hagyd az utolsó pillanatra! HÍVJ minél előbb!!! +36702040801

Résztvevők

 • Feri

  Suzuki DL 1000 – Túravezető

 • Menyus

  Suzuki DL 650 – Túravezető

 • Minimum 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez. (az utasok száma nem számít bele )
 • Zsolt

  BMW

 • Gábor

  Yamaha TDM 900

 • Tamás

  Honda ADV 750

Jelentkezés menete

 1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg, mivel ezeken keresztül vesszük fel veled a kapcsolatot. Amennyiben regisztráltál a pontgyüjtő programunkba, akkor mindenképpen a regisztrált fiókodon keresztül intézd a túrákra való jelentkezést, mert a rendszer csak így tudja jóváírni számodra a pontokat.
 2. Amennyiben az előző szezonról rendelkezel beváltható kuponnal ( ezt a regisztrált e-mail fiókodba küldtük el korábban) akkor a jelentkezésnél megjelenő ” kuponkód beváltása” ablakba írd be és így a rendszer autómatikusan csökkenti a túra árát. Ha a jelentkezésnél nem adtad meg a kuponkódot, akkor ezt utólag nem tudjuk jóváírni, csak a következő túra jelentkezésednél tudod érvényesíteni.
 3. Postafiókodba landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről, és a fizetési feltételekről. Miután az előleget befizetted a levélben feltüntetett lehetőségek valamelyikre, a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet.  A jelentkezésedet akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, amikor az előleg a számlánkra megérkezett.Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: info@motorozzvelunk.hu vagy +36702040801
 4. A jelentkezés csak az előleg elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 10 napon belül teljesítendő.
 5. Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a kiírásban szereplő minimális számot, vagy a Motorozzvelünk.hu hibájából marad el a túra,  akkor a teljes előleg összegét visszautaljuk a számládra.

550.0 950.0