Pünkösd Erdélyben

2023.május 23 – május 29.

Erdély

mindenkinek ajánljuk

7 napos csillagtúra

mellékutakon és főutakon is

kedd-hétfő

Résztvevők

10 motor, 2 túravezető, 2 kis csoport (minimum létszám 6 motor )

Jelentkezési határidő

2023. május 10.

A túra távja

2000 km

Túravezetők

Totó, Laci

A túra startja/vége

Gyula / Gyula

Szabad helyek

7 motor

Hiányzás a munkahelyről

4 nap

Látnivalók*

Csíksomlyó, Békás szoros, Ezeréves határ, Parajd, Szent Anna tó, Korond

Kanyargós szakaszok aránya

Inkább egyenes útszakaszok

Inkább kanyargós, hegyvidéki utak

Autópályán töltött idő a túra teljes időtartamának arányában

Kevés autópálya

Sok autópálya

A túra jellege tematikája

Kultúrális , nézelődős, fényképezős

Kanyarvadászat, hajtűkanyaros szerpentinek

Utak minősége

Kiváló minőségű aszfalt burkolat

Helyenként, akár rövid murvás szakaszokkal.

Mennyire gyakorlott motorosoknak

Teljesen kezdő, túratapasztalat nélküli motorosoknak

Gyakorlott, több év túrázással rendelkező motorosoknak

Ez az Erdélyi túra kicsit más lesz mint a többi. Az időzítés teszi kicsit mássá. Az időpont pünkösdre esik, a kárpát medencében élő magyarság egyik legjelentősebb vallási ünnepére. Éppen ezért azoknak ajánlanánk, akik már voltak pünkösdkor Csíksomlyón , vagy a bakancslistájukon szerepel, hogy átérezzék egyszer azt, amikor 400- ezer ember énekli a Nyeregben a magyar és székely himnuszt a mise végén. Természetesen, ha már ennyit motorozunk a határtól oda-vissza, akkor mindenképpen tartalmasan  🙂  tehát motorozással töltjük el a többi napot. Felkeresünk számos túristák által sokat látogatott helyszínt és elviszünk benneteket olyan helyekre is, ahol a madár sem jár. A szállás igazi falusi vendéglátóhely, hamísítatlan házi koszttal, fantasztikus székely vendégszeretettel.

425 €

Részvételi díj motorosnak

320 €

Részvételi díj utasnak

Egyágyas elhelyezés nem lehetséges €

Egyágyas szoba felára

A túra ára tartalmazza

 • 2 túravezetőt, 2 csoportban való motorozást
 • 6 éjszaka falusi vendéglátóhelyen
 • A ár tartalmazza a túra idejére a reggelit és vacsorát, sört , bort, pálinkát üdítőt
 • A túra időtartamára az utasbiztosítást és nemzetközi assistance szolgáltatást.
 • Vezetéstechnikai tanácsokat

Plusz költségek

 • Benzin, italfogyasztás, ebéd és minden olyan dolog amit a zöld rész nem tartalmaz

Túráinkon két túravezető vesz részt, hogy amennyiben szükséges, motorozási stílus alapján két kisebb csoportot tudjunk létrehozni, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő helyet. Az élmény garantált!

 • van tapasztalatod a motorozás terén
 • nem ezen a túrán akarod bebizonyítani, hogy Te vagy világ legjobb motorosa
 • motoros ruhában tudsz jönni túra
 • fel tudod készíteni a motorodat a túrára
 • csapatban tudsz “játszani”
 • kezdő motorosoknak nem ajánljuk
 • aszfaltozott
 • néha keskeny
 • fantasztikus táj kíséretében
 • Helyenként rosszabb minőségű aszfalt előfordulhat
 • 100-110 km/h lakott területen kívül, a csapat igényeihez igazítva
 • 130 km/h autópályán
 • 50 km/h lakott területen belül

 • 60-90 percnél nem töltünk többet motoron, kivéve ha ezt a csapattal megbeszéljük, persze figyelembe véve a látnivalókat és a tankolásokat
 • egy-egy megállónál mindig elmondják a túravezetők, hogy mennyi időt érdemes ott letölteni és, hogy mikor van a találkozó a motoroknál

 • napközben egy gyors kaja, gyros, hamburger, pizza stb. szerintünk tökéletesen megfelel az egyik megállónál

A túránk Gyuláról indul reggel 8 órakor. Időben kell indulni mert számtalan látványos hely vár ránk. A motorokra pattanva, belevetjük magunkat a Bihari hegység fantasztikusan kanyargó erdei utjai közé. Az első hosszabb megálló Torockón lesz. Itt magunkhoz veszünk egy kis frissítőt, és megnézzük a világörökségi védettség alatt álló központot, háttérben a Székelykővel. Pihenő után ismét a kanyarok következnek, majd Berethalom erődtemploma. Segesvár történelmi belvárosát is útba ejtjük. A lenyugvó nap sugarai kísérnek bennünket az erre a hétre szállásunkká választott kis faluig. A szálláson már terített asztal vár minket és a vacsora utáni jól megérdemelt pihenés.

Napi táv : 500 km

Mára egy rövidebb napot tervezünk, hogy senkinek se menjen el a kedve a motorozástól, a hét további részében. Megcsodáljuk a csodálatos Énlakai templomot, ( Lilla néni történelemóráját meghallgatva 🙂 ). Aztán jöhet a szalmakalap múzeum, egy látványos bemutatóval. Délután az Erdőszentgyörgyi kastély, Szováta, Korondi shopping 🙂 szerepel még a programok között. Aztán hajrá haza, mert Róza mama már elkészítette a vacsoránkat.

Napi táv : 200 km

Tegnap rövid nap volt, ma folytassuk egy kicsit hosszabbal. Mondhatnám, hogy emeljük a tétet. Megnézzük Brassó környékét. Először a Törcsvári kastélyt keressük fel, majd motorozunk kicsit a Brassót körülvevő hegyekben. Lövünk pár jó képet Brasso Pojána káprázatos kilátópontjáról. A hegyekből leereszkedünk kicsit Barassóba, hogy magunkhoz vegyünk némi frissítőt, majd megnézzük a világhírű Fekete Templomot. Hazafelé beiktatunk még egy Sepsiszentgyörgyi fagyizást. Jó kis nap lesz az biztos. 🙂

Napi táv 330 km

Csak azért hogy ne essünk ki a ritmusból, ma ismét nézelődősebb rövidebb napot választunk. Az Almás patak völgyében kanyargunk Vargyas felé, ahol a több száz évre visszanyúló bútorfestő mesterséggel ismerkedünk. Ez a nap a kultúráról szól, következik az egyik legnagyobb mesemondónk Benedek Elek szülőházának, és abból kialakított múzeumának megtekintése. Ezzel még mindíg nem értünk a múzeumok végére. A délutánt Hasszman Pali bácsi által alapított falumúzeumban folytatjuk. Innen a Nyerges tetőn található emlékmű érintésével hazafelé vesszük az irányt.  Nem kell aggódni, hazafelé jön a mai motorozós program!!!  Keresztül a Hargitán. Szebbnél Jobb 🙂 ivű kanyarok, tökéletes aszfalt, maga a mámor 🙂   !!!!

Napi táv: 260 km

Eljött a Pünkösdi mise napja. Ez egy különleges élmény. Én azt gondolom, hogy egyszer mindenkinek át kell élni ezt a pár órát, vallástól függetlenül. Szavakkal nehéz leírni azt az érzést, mikor a Csíksomlyó feletti nyeregben 500 000 ember énekli együtt a Magyar himnuszt…….  Személy szerint engem annyira megérintett, hogy 2005 óta minden évben visszajövök ide. Délután Erdély egyik legszebb hágóján keresztül kimotorozunk a történelmi magyarország legtávolabbi határához, és megnézzük a felújított vasúti őrházat az Ezer éves határon. Majd visszafordulunk, és ismét a Hargitán keresztül motorozunk egészen az ünnepi asztalig.

Napi táv: 180 km

A vasárnapot mi mással tölthetnénk, mint 350 km tömör gyönyör motorozással. lesz itt víztározó, rengeteg hágó, és még több kanyar.

Zetelakaán kezdünk, majd a Sikasszón kersztül átvágunk Gyergyóba. Jöhet a Gyilkos tó és a Békás szoros. Remélem eddig jól hangzik!!! Hajrá tovább a Békás víztározó felé, ez parádés lesz. Végig a hegyekben az erdőn keresztül új aszfalton. Borszéknél iszunk egy kis ásványvizet, majd dél felé vesszük az irányt, át a Bucsinon Parajd felé. Legszívesebben már most ott lennék. Igazi gumiszéle koptatós nap lesz!

Napi táv : 350 km

Mindíg ez a nap a leghosszabb és egyben a legnehezebb is. Indulunk haza (: Sajnos ez  is eljön egyszer. Jól bereggelizünk, majd motorra pattanunk. Gyulafehérvárig a főutakat használjuk, majd onnan már felkanyarodunk az autópályára, és Nagylakon leszünk várhatóan délután 5 óra körül.

Napi táv : 470 km

Ha visszamondod a túrát

Ingyenes, ha

 • ha e-mailben – info@motorozzvelunk.hu – a jelentkezési határidőig megkapjuk a visszamondást
 • ha a jelentkezési határidő után, a megüresedett helyre találunk beugrót

Pénzedbe kerül, ha

 • ha elmúlt már a jelentkezési határidő és nem találunk beugrót a helyedre

Mennyibe is?

 • természetesen bárkinek közbe jöhet bármi, így igyekszünk minden esetben költséghatékonyan megoldani a visszamondást és úgy megoldani a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen!
 • jelentkezési határidőig történő visszamondás esetén az előleg, részvételi díj visszajár
 • ha a jelentkezési határidő után mondod vissza túrát, és nem találunk a helyedre mást és nem tudjuk költségmentesen lemondani a szállást, akkor csak a szállás és a szervezési költség fizetendő (ez mindképpen alacsonyabb, mint a részvételi díj), ami túránként eltérő

Ha körvonalazódik a lemondás gondolata, kommunikálj velünk minél előbb, ne hagyd az utolsó pillanatra! HÍVJ minél előbb!!! +36702040801

Résztvevők

 • Totó

  Ducati Multistrada 950 S- Túravezető

 • Laci

  Ducati Multistrada 950 – Túravezető

 • Minimum 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez. (az utasok száma nem számít bele )
 • Sándor

  BMW R 1250 RT

 • Dániel

  Kawasaki

 • Márton

  BMW R 1200 GS

Jelentkezés menete

 1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg, mivel ezeken keresztül vesszük fel veled a kapcsolatot. Amennyiben regisztráltál a pontgyüjtő programunkba, akkor mindenképpen a regisztrált fiókodon keresztül intézd a túrákra való jelentkezést, mert a rendszer csak így tudja jóváírni számodra a pontokat.
 2. Amennyiben az előző szezonról rendelkezel beváltható kuponnal ( ezt a regisztrált e-mail fiókodba küldtük el korábban) akkor a jelentkezésnél megjelenő ” kuponkód beváltása” ablakba írd be és így a rendszer autómatikusan csökkenti a túra árát. Ha a jelentkezésnél nem adtad meg a kuponkódot, akkor ezt utólag nem tudjuk jóváírni, csak a következő túra jelentkezésednél tudod érvényesíteni.
 3. Postafiókodba landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről, és a fizetési feltételekről. Miután az előleget befizetted a levélben feltüntetett lehetőségek valamelyikre, a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet.  A jelentkezésedet akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, amikor az előleg a számlánkra megérkezett.Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: info@motorozzvelunk.hu vagy +36702040801
 4. A jelentkezés csak az előleg elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 10 napon belül teljesítendő.
 5. Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a kiírásban szereplő minimális számot, vagy a Motorozzvelünk.hu hibájából marad el a túra,  akkor a teljes előleg összegét visszautaljuk a számládra.

425.0 745.0