Békaugrás hadművelet – Az Adria legszebb szigetei

Május 18-21.

Horvátország

mindenkinek ajánljuk

4 napos körtúra

mellékutakon és autópályán is

csütörtök-vasárnap

Résztvevők

8 motor, 1 túravezető, 1 zárómotor (minimum létszám 6 motor )

Jelentkezési határidő

2023. április 30.

A túra távja

1000 km

Túravezetők

Tomi

A túra startja/vége

Letenye / Letenye

Szabad helyek

7 motor

Hiányzás a munkahelyről

2 nap

Látnivalók*

Horvát tengerpart, Adria

Kanyargós szakaszok aránya

Inkább egyenes útszakaszok

Inkább kanyargós, hegyvidéki utak

Autópályán töltött idő a túra teljes időtartamának arányában

Kevés autópálya

Sok autópálya

A túra jellege tematikája

Kultúrális , nézelődős, fényképezős

Kanyarvadászat, hajtűkanyaros szerpentinek

Utak minősége

Kiváló minőségű aszfalt burkolat

Helyenként, akár rövid murvás szakaszokkal.

Mennyire gyakorlott motorosoknak

Teljesen kezdő, túratapasztalat nélküli motorosoknak

Gyakorlott, több év túrázással rendelkező motorosoknak

A 2023-as és 2024-es szezon túrái jelenleg árazás alatt vannak. A folyamatosan növekvő energia árak miatt legtöbb szállásadó partnerünktől még nem kaptunk végleges árakat a következő évre.  A túrák árazása folyamatosan  változik, a beérkező információk alapján. 

Békaugrás hadműveletnek a második világháborúban az amerikaiak egyesével, szigetről-szigetre való haladását nevezték a Csendes-óceánon. Mi ugyanezt fogjuk tenni a Kvarner-öböl és az adriai partvidék legszebb szigeteivel, sorban meghódítjuk őket. Kompra pattanunk, majd partra szállunk, de nagy különbség, hogy minket nem japán géppuskák tüze, hanem csodálatos motoros utak, szebbnél-szebb és főleg változatos tájak várnak, a mediterrán konyha gyöngyszemeivel megspékelve. Szóval komp, partraszállás, motorozás, nézelődés, majd újra komp. És aztán ezt ismételgetjük, míg minden szigetet kipipálhatunk a listáról. Lesz egy kis 8-as út is, ha már ott vagyunk, persze csak a legszebb szakasza, aztán megint vissza a szigetekre. Mediterrán hangulatú túra lesz, nem tipikus turistás helyek felkeresésével, májusban, mikor fürdeni már lehet a tengerben, de még nincsenek nagyon sokan az utakon.

520 €

Részvételi díj motorosnak

400 €

Részvételi díj utasnak

120 €

Egyágyas szoba felára

A túra ára tartalmazza

 • 1 túravezetőt, 1 csoportban való motorozást
 • 3 éjszakai minőségi 3-4*szállást, 1 vagy 2 fős szobákban
 • A ár tartalmazza a túra idejére a reggelit és vacsorát
 • A túra időtartamára az utasbiztosítást és nemzetközi assistance szolgáltatást.
 • Vezetéstechnikai tanácsokat

Plusz költségek

 • Benzin, italfogyasztás, ebéd és minden olyan dolog amit a zöld rész nem tartalmaz
 • Kompok díjai ( max. 50 € )

Túráinkon két túravezető vesz részt, hogy amennyiben szükséges, motorozási stílus alapján két kisebb csoportot tudjunk létrehozni, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő helyet. Az élmény garantált!

 • van tapasztalatod a motorozás terén
 • nem ezen a túrán akarod bebizonyítani, hogy Te vagy világ legjobb motorosa
 • motoros ruhában tudsz jönni túra
 • fel tudod készíteni a motorodat a túrára
 • csapatban tudsz “játszani”
 • kezdő motorosoknak nem ajánljuk
 • aszfaltozott
 • néha keskeny
 • fantasztikus táj kíséretében
 • Helyenként rosszabb minőségű aszfalt előfordulhat
 • 100-110 km/h lakott területen kívül, a csapat igényeihez igazítva
 • 130 km/h autópályán
 • 50 km/h lakott területen belül

 • 60-90 percnél nem töltünk többet motoron, kivéve ha ezt a csapattal megbeszéljük, persze figyelembe véve a látnivalókat és a tankolásokat
 • egy-egy megállónál mindig elmondják a túravezetők, hogy mennyi időt érdemes ott letölteni és, hogy mikor van a találkozó a motoroknál

 • napközben egy gyors kaja, gyros, hamburger, pizza stb. szerintünk tökéletesen megfelel az egyik megállónál

Reggel 8-kor találkozunk a Letenyei MOL-kúton, hogy egy rövid eligazítás után már bele is vágjunk ebbe a “kétéltű” kalandba. A napot sajnos autópályázással kezdjük, hogy nagy távolságot gyűrhessünk le gyorsan és fájdalommentesen. Egészen Karlovacig csak a gumi közepe kopik majd, hogy délután több időnk legyen a “játékra”. Innen fő és mellékutakon kanyargunk majd Senj felé és persze megnézzük a város feletti szerpentint is. Nemrég újították fel ezt az útszakaszt, csak annyit mondanék “jó lesz ez”. Ha elfogyasztottuk a tengerparti kávénkat akkor nincs más hátra mint a 8-as legszebb részén a Senj-Karlobag szakaszon kanyarogni a délutáni nap fényében. Jobbra az Adria végtelen kékje, balra sziklák és hegyek… “ott vagyunk már?” A nap méltó zárásaként megtesszük az első békaugrást is (bár ez a kis távolság miatt csak szökellés lesz) és átkompozunk Pag-szigetre, ahol az első esti szállásunk lesz egy tengerparti hotelben.

A nap indításaként véggurulunk a “Sószigeten” és miután tegnap megnéztük, hogy hogy festenek a szárazföldről a szigetek, ma szigetről nézünk a parti hegyek felé. Impozáns látvány lesz, azt garantáljuk. Pag-sziget déli részét híd köti a szárazföldhöz, de egy híddal mi nem elégszünk meg és Pag egyébként nem alacsony hídja után megnézünk gyorsan egy még magasabbat, így a Novigradi hídnál is megejtünk egy rövid pihenőt. Innen nincs más hátra mint a 8-as legtechnikásabb Starigrad-Karlobag közötti része, szóval ma itt is fordul a felállás: jobbra a sziklák és a hegyek, balra a végtelen kék Adria. Egész a rab-szigeti kompig folyik majd a móka, ahol elkövetjük a második békaugrást, hogy ezt a túristák által kevésbé ismert szigetet is meghódítsuk. A sziget legmagasabb pontját is megnéztük máris irány a következő komp, igen mára kettő is jut, sőt végre elnyújtózhatuk egy kicsit hosszabban is, a Rab-Krk komp ugyanis egy óránál is hosszabb, szemben az eddigi 10-15 perces utakkal. Az esti szállás Krk-szigetén lesz, természetesen a tengerparton. Az esti sör mellett pedig megvitatjuk, hogy tulajdonképpen északról délre vagy délről északra jobb-e a 8-ason motorozni.

Mivel az előző két nap már megjártuk a 8-as legszebb részeit, ma nincs okunk a kontinensre lépni, szóval délelőtt Krk-sziget csodáit, a negyedik békaugrás után (itt már nem lenne meglepő, ha valaki kuruttyolna) délután pedig Cres-sziget legszebb részeit fedezzük fel. Még az éjszakát is a szigeten töltjük, annyira belejövünk ebbe a “szigetelésbe”. Az esti sör mellett megint vitába bocsátunk egy életbevágó témát, az É-D vagy D-É a 8-ason után Pag, Rab, Krk és Cres szigeteket fogjuk rangsorolni.

Reggel már úgy ébredünk, hogy a sok ugrálástól békacombjaink nőttek. Szóval az ötödik és egyben utolsó ugrást Cres és a szárazföld között már tényleg komp nélkül is “megugranánk”. De csak az után, hogy Cres egyik legszebb kilátópontjáról végignézünk a Kvarner-öblön. A szárazföldet motoroshoz méltóan fogjuk üdvözölni és végigkanyargunk az isztriai 66-oson egészen Abbáziáig. Itt a tengerparttól az elmaradhatatlan kávéval búcsúzunk a “Sirályosnéninél”. Innen irány a 3-as út, mert azért vár még ránk kanyar. Igyekszünk a 3-ason minél tovább kanyarogni, de legkésőbb ebéd után viszont felhajtunk a pályára, hogy időben a határra érjünk. Terv szerint 3-4 körül érünk Letenyére. Természetesen, aki siet már Abbázia után felhajthat, így akár egy jóval korábbi hazaérkezés is lehetséges.

Ha visszamondod a túrát

Ingyenes, ha

 • ha e-mailben – info@motorozzvelunk.hu – a jelentkezési határidőig megkapjuk a visszamondást
 • ha a jelentkezési határidő után, a megüresedett helyre találunk beugrót

Pénzedbe kerül, ha

 • ha elmúlt már a jelentkezési határidő és nem találunk beugrót a helyedre

Mennyibe is?

 • természetesen bárkinek közbe jöhet bármi, így igyekszünk minden esetben költséghatékonyan megoldani a visszamondást és úgy megoldani a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen!
 • jelentkezési határidőig történő visszamondás esetén az előleg, részvételi díj visszajár
 • ha a jelentkezési határidő után mondod vissza túrát, és nem találunk a helyedre mást és nem tudjuk költségmentesen lemondani a szállást, akkor csak a szállás és a szervezési költség fizetendő (ez mindképpen alacsonyabb, mint a részvételi díj), ami túránként eltérő

Ha körvonalazódik a lemondás gondolata, kommunikálj velünk minél előbb, ne hagyd az utolsó pillanatra! HÍVJ minél előbb!!! +36702040801

Résztvevők

 • Tomi

  BMW R 1200 GS – Túravezető

 • Minimum 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez. (az utasok száma nem számít bele )
 • László

  honda NT 1100

Jelentkezés menete

 1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg, mivel ezeken keresztül vesszük fel veled a kapcsolatot. Amennyiben regisztráltál a pontgyüjtő programunkba, akkor mindenképpen a regisztrált fiókodon keresztül intézd a túrákra való jelentkezést, mert a rendszer csak így tudja jóváírni számodra a pontokat.
 2. Amennyiben az előző szezonról rendelkezel beváltható kuponnal ( ezt a regisztrált e-mail fiókodba küldtük el korábban) akkor a jelentkezésnél megjelenő ” kuponkód beváltása” ablakba írd be és így a rendszer autómatikusan csökkenti a túra árát. Ha a jelentkezésnél nem adtad meg a kuponkódot, akkor ezt utólag nem tudjuk jóváírni, csak a következő túra jelentkezésednél tudod érvényesíteni.
 3. Postafiókodba landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről, és a fizetési feltételekről. Miután az előleget befizetted a levélben feltüntetett lehetőségek valamelyikre, a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet.  A jelentkezésedet akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, amikor az előleg a számlánkra megérkezett.Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: info@motorozzvelunk.hu vagy +36702040801
 4. A jelentkezés csak az előleg elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 10 napon belül teljesítendő.
 5. Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a kiírásban szereplő minimális számot, vagy a Motorozzvelünk.hu hibájából marad el a túra,  akkor a teljes előleg összegét visszautaljuk a számládra.

520.0 920.0