Alsórendű Szlovénia extra 🙂

2023.május 26 – május 29.

Szlovénia

mindenkinek ajánljuk

4 napos túra

kizárólag mellékutakon

péntek-hétfő

Résztvevők

14 motor, 2 túravezető, 2 kis csoport (minimum létszám 6 motor )

Jelentkezési határidő

2023. május 10.

A túra távja

1200 km

Túravezetők

Menyus, Feri

A túra startja/vége

Lenti / Tornyiszentmiklós

Szabad helyek

11 motor

Hiányzás a munkahelyről

1 nap

Látnivalók*

Szlovénia vadregényes tájai

Kanyargós szakaszok aránya

Inkább egyenes útszakaszok

Inkább kanyargós, hegyvidéki utak

Autópályán töltött idő a túra teljes időtartamának arányában

Kevés autópálya

Sok autópálya

A túra jellege tematikája

Kultúrális , nézelődős, fényképezős

Kanyarvadászat, hajtűkanyaros szerpentinek

Utak minősége

Kiváló minőségű aszfalt burkolat

Helyenként, akár rövid murvás szakaszokkal.

Mennyire gyakorlott motorosoknak

Teljesen kezdő, túratapasztalat nélküli motorosoknak

Gyakorlott, több év túrázással rendelkező motorosoknak

Idén kicsit kibővítjük ezt a közkedvelt túránkat és belevesszük a kihagyhatatlan Triglav Nemzeti parkot, a Vrsic hágót a maga 50 számozott hajtű kanyarjával és a Szlovén Toszkánát. Igazi motoros kirándulás vár ránk. Ez alkalommal is elkerüljük Szlovénia egy és két számjegyű útjait, igyekszünk a legkisebb, legelhagyatottab, legvadregényesebb zergeb@cta ösvényeket felfedezni, de csakis aszfalton! Kimaradnak a gyakran látogatott turista látványosságok is. Ezen a túrán a kis csapások a hegygerinceken, a kanyargó ösvények a folyók partján és a keskeny, hegyi szerpentinek kerülnek a gumijaink alá. A túra Lentiből indul és Tornyiszentmiklóson ér véget. A tempó csavargós és kirándulós lesz, nem fogunk lábtartót koptatni.

420 €

Részvételi díj motorosnak

350 €

Részvételi díj utasnak

120 €

Egyágyas szoba felára

A túra ára tartalmazza

 • 2 túravezetőt, 2 csoportban való motorozást
 • 3 éjszakai minőségi 3-4*szállást, 1 vagy 2 fős szobákban
 • A ár tartalmazza a túra idejére a reggelit és vacsorát
 • A túra időtartamára az utasbiztosítást és nemzetközi assistance szolgáltatást.
 • Vezetéstechnikai tanácsokat

Plusz költségek

 • Benzin, italfogyasztás, ebéd és minden olyan dolog amit a zöld rész nem tartalmaz

Túráinkon két túravezető vesz részt, hogy amennyiben szükséges, motorozási stílus alapján két kisebb csoportot tudjunk létrehozni, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő helyet. Az élmény garantált!

 • van tapasztalatod a motorozás terén
 • nem ezen a túrán akarod bebizonyítani, hogy Te vagy világ legjobb motorosa
 • motoros ruhában tudsz jönni túra
 • fel tudod készíteni a motorodat a túrára
 • csapatban tudsz “játszani”
 • kezdő motorosoknak nem ajánljuk
 • aszfaltozott
 • néha keskeny
 • fantasztikus táj kíséretében
 • Helyenként rosszabb minőségű aszfalt előfordulhat
 • 100-110 km/h lakott területen kívül, a csapat igényeihez igazítva
 • 130 km/h autópályán
 • 50 km/h lakott területen belül

 • 60-90 percnél nem töltünk többet motoron, kivéve ha ezt a csapattal megbeszéljük, persze figyelembe véve a látnivalókat és a tankolásokat
 • egy-egy megállónál mindig elmondják a túravezetők, hogy mennyi időt érdemes ott letölteni és, hogy mikor van a találkozó a motoroknál

 • napközben egy gyors kaja, gyros, hamburger, pizza stb. szerintünk tökéletesen megfelel az egyik megállónál
 1. nap. Lenti – Kranj

Táv: 280 km

Találkozó 8:30-kor Lentiben az ÖMV kúton. Eligazítás után 9:00 órakor indulunk. A határt átlépve irány Ptuj felé, ahol a Dráván átkelve elfogyasztjuk első kellemes kávénkat egy kis kávézóban. Következő állomásunk Roglában lesz, ahol a lombkoronák fölé magasodó fa kilátóból gyönyörködhetünk a hegyvidéki tájban. A kilátóból leérkezve fogjuk elkölteni ebédünket egy kis helyi étteremben. Tovább folytatjuk útunkat kis, alsórendű, keskeny utakon, majd nem túl későn érkezünk Kranjba, ahol megszállunk egy káprázatos kilátást biztosító hotelben, magasan a város fölött, a hegytetőn. A teraszon elköltött vacsora és az ízletes Lasko sör koronázza meg a napot.

 1. nap. Kranj – Nova Gorica

Táv: 270 km

Reggeli után #nyeteneki. Elsőnek mindjárt elgurulunk a Bohinji-tóhoz, ahol elkészítjük az elhagyhatatlan hegyikecskés képünket. Innét irány a Bledi-tó, amelynek a partján meg is állunk pár fotó erejéig. Következő megállónk egy kis tavacska a Zelenci Nemzeti Parkban. Ezután felkaptatunk a Júlia-Alpok egyik gyöngyszemére, a Vrsic hágóra a maga 50 tűkanyarján keresztül. Itt kell aztán gépészkedni rendesen, de a csúcson elénk táruló látványért bőven megéri. A tetőn meg is pihenünk egy kicsit és elkezdjük megtölteni a telefonok és fényképezőgépek memóriakártyáit. A túloldalon az Isonzót követve elmotorozunk a szlovén Grand Canyonig, majd a Napóleon-hídig, hogy letekintsünk a hihetetlenül zöldeskék folyóra az ősrégi kövek között. Ezután újabb motoros élmény következik a szlovén Toscánában található kilátóig, amit megmászva felejthetetlen látvány tárul elénk nem csak országon belül, hanem Olaszország lankái felé is. Szerencsére már nincs messze a szállás, hogy legurítsuk a jól megérdemelt Laskonkat.

 1. nap. Nova Gorica – Dragatus

Táv: 260 km

Folytatjuk utunkat az Alpok lábánál és kis, zergeb@cta utakon közelítjük meg a predjamai rablóvárat. Itt letesszük a motorokat és bejárjuk a hegy oldalába mélyedő barlanghoz épített látványosságot és meghallgatjuk izgalmas történetét. Például azt, hogy nagyon óvatosan székeljünk a meredély fölé telepített árnyékszéken, mert lehet, hogy kilövik alólunk azt. A várlátogatás után megebédelünk és motorozunk tovább a szovén-horvát határ mentén egy igen látványos kis folyóparti úton, ahol vigyázunk majd a rengeteg kiránduló és bicikliző túristára. A Kolpa- folyó partján megállunk majd pihegni, kávézni és fotózni egy látványos, külön motoros parkolóval rendelkező étteremnél. Az estét egy hangulatos, igazi vidéki vendégházban töltjük, ahol ismét előkerül a Lasko az isteni házi ételek mellé.

 1. nap. Dragatus – Tornyiszentmiklós

Táv: 260 km

Ezen a napon a fő csapásirány már hazafelé mutat, de azért megállunk pár helyen nézelődni és pihenni. Először a Krka folyó partján sétálunk egy rövidet egy parkban, hogy rácsodálkozhassunk a falu fa hídjára a folyó szintjéről. Innét nem messze egy folyóparti beach bar-ban fogunk kávézni és lazítani, főleg, ha addigra ki is nyitják a helyet. Ha nem, akkor egy másik hangulatos helyet választunk majd. Újabb kanyargászás és tankolás után érkezünk meg Jeruzalembe, ahol sajnos bezárták a kedvenc vendéglőnket, de azért az odavezető út megér egy misét, illetve pár plusz kilométert. Innét már csak egy rövid gurulás, hogy elérjünk Tornyiszentmiklósra, túránk búcsúpontjára.

Ha visszamondod a túrát

Ingyenes, ha

 • ha e-mailben – info@motorozzvelunk.hu – a jelentkezési határidőig megkapjuk a visszamondást
 • ha a jelentkezési határidő után, a megüresedett helyre találunk beugrót

Pénzedbe kerül, ha

 • ha elmúlt már a jelentkezési határidő és nem találunk beugrót a helyedre

Mennyibe is?

 • természetesen bárkinek közbe jöhet bármi, így igyekszünk minden esetben költséghatékonyan megoldani a visszamondást és úgy megoldani a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen!
 • jelentkezési határidőig történő visszamondás esetén az előleg, részvételi díj visszajár
 • ha a jelentkezési határidő után mondod vissza túrát, és nem találunk a helyedre mást és nem tudjuk költségmentesen lemondani a szállást, akkor csak a szállás és a szervezési költség fizetendő (ez mindképpen alacsonyabb, mint a részvételi díj), ami túránként eltérő

Ha körvonalazódik a lemondás gondolata, kommunikálj velünk minél előbb, ne hagyd az utolsó pillanatra! HÍVJ minél előbb!!! +36702040801

Résztvevők

 • Feri

  Suzuki DL 1000 – Túravezető

 • Menyus

  Suzuki DL 650 – Túravezető

 • Minimum 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez. (az utasok száma nem számít bele )
 • Bandi

  Honda Africa Twin

 • Dániel

  Honda NC 750 X

 • Zoltán

  KTM 1290 Superadventure

Jelentkezés menete

 1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg, mivel ezeken keresztül vesszük fel veled a kapcsolatot. Amennyiben regisztráltál a pontgyüjtő programunkba, akkor mindenképpen a regisztrált fiókodon keresztül intézd a túrákra való jelentkezést, mert a rendszer csak így tudja jóváírni számodra a pontokat.
 2. Amennyiben az előző szezonról rendelkezel beváltható kuponnal ( ezt a regisztrált e-mail fiókodba küldtük el korábban) akkor a jelentkezésnél megjelenő ” kuponkód beváltása” ablakba írd be és így a rendszer autómatikusan csökkenti a túra árát. Ha a jelentkezésnél nem adtad meg a kuponkódot, akkor ezt utólag nem tudjuk jóváírni, csak a következő túra jelentkezésednél tudod érvényesíteni.
 3. Postafiókodba landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről, és a fizetési feltételekről. Miután az előleget befizetted a levélben feltüntetett lehetőségek valamelyikre, a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet.  A jelentkezésedet akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, amikor az előleg a számlánkra megérkezett.Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: info@motorozzvelunk.hu vagy +36702040801
 4. A jelentkezés csak az előleg elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 10 napon belül teljesítendő.
 5. Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a kiírásban szereplő minimális számot, vagy a Motorozzvelünk.hu hibájából marad el a túra,  akkor a teljes előleg összegét visszautaljuk a számládra.

420.0 770.0