Alsórendű Horvátország és egy csipetnyi Bosznia

2023.július 06. – júliuus 09.

Horvátország

nem kezdő motorosoknak ajánljuk

4 napos túra

kizárólag mellékutakon

csütörtök-vasárnap

Résztvevők

14 motor, 2 túravezető, 2 kis csoport (minimum létszám 6 motor )

Jelentkezési határidő

2023. június 20.

A túra távja

1200 km

Túravezetők

Patrik, Tomi

A túra startja/vége

Harkány / Letenye

Szabad helyek

14 motor

Hiányzás a munkahelyről

2 nap

Látnivalók*

Horvátország vadregényes hegyei

Kanyargós szakaszok aránya

Inkább egyenes útszakaszok

Inkább kanyargós, hegyvidéki utak

Autópályán töltött idő a túra teljes időtartamának arányában

Kevés autópálya

Sok autópálya

A túra jellege tematikája

Kultúrális , nézelődős, fényképezős

Kanyarvadászat, hajtűkanyaros szerpentinek

Utak minősége

Kiváló minőségű aszfalt burkolat

Helyenként, akár rövid murvás szakaszokkal.

Mennyire gyakorlott motorosoknak

Teljesen kezdő, túratapasztalat nélküli motorosoknak

Gyakorlott, több év túrázással rendelkező motorosoknak

Horvátországról mindenkinek a 8-as út jut eszébe, egy kis tengerparti kanyargás, esetleg a szigetek. De nagyobbat nem is tévedhetnénk, ha azt gondoljuk, hogy csak ennyi van az országban motoros szempontból. A part menti hegyek és az azon túli vidékek sem kevésbé érdekesek, sőt még a sokak által érdektelennek tartott Szlavóniai rész is tartogat olyan hegyi utakat, amikért a sógoroknál sok eurónyi útdíjat elkérnének. Itt meg még a madár sem jár rajtuk, csak mi! Bepillantunk Bosznia csücskébe is, ahol megnézzük az Una nemzeti park csodálatos vízeséseit (sokkal szebb, mint a szomszédban Plitvice, csak rosszabb a piárja). Horvátországban igyekszünk csak alsórendű, gyér forgalmú, kanyargós utakon haladni, persze többször megnézzük a tengert, meg a 8-ast, de csak is felülről, madártávlatból, ahonnan a legszebb. Aztán ha a horvát tengermelléki régió hegyeit már végigjártuk, bemotorozzuk a Szamobori nemzeti park hegyeit és legszebb útjait, sőt, még Szlovéniába is átkacsintunk egy kis kanyargás erejéig. Az utak zöme aprócska, egysávos, kanyargós hegyi út lesz, cserébe csodálatos tájakon kalandozunk végig, amin hiba lenne átrohanni. Ezért a tempó inkább kirándulós lesz, így a túra pároknak is ajánlott!

550 €

Részvételi díj motorosnak

400 €

Részvételi díj utasnak

120 €

Egyágyas szoba felára

A túra ára tartalmazza

 • 2 túravezetőt, 2 csoportban való motorozást
 • 3 éjszakai minőségi 3-4*szállást, 1 vagy 2 fős szobákban
 • A ár tartalmazza a túra idejére a reggelit és vacsorát
 • A túra időtartamára az utasbiztosítást és nemzetközi assistance szolgáltatást.
 • Vezetéstechnikai tanácsokat

Plusz költségek

 • Benzin, italfogyasztás, ebéd és minden olyan dolog amit a zöld rész nem tartalmaz

Túráinkon két túravezető vesz részt, hogy amennyiben szükséges, motorozási stílus alapján két kisebb csoportot tudjunk létrehozni, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő helyet. Az élmény garantált!

 • van tapasztalatod a motorozás terén
 • nem ezen a túrán akarod bebizonyítani, hogy Te vagy világ legjobb motorosa
 • motoros ruhában tudsz jönni túra
 • fel tudod készíteni a motorodat a túrára
 • csapatban tudsz “játszani”
 • kezdő motorosoknak nem ajánljuk
 • aszfaltozott
 • néha keskeny
 • fantasztikus táj kíséretében
 • Helyenként rosszabb minőségű aszfalt előfordulhat
 • 100-110 km/h lakott területen kívül, a csapat igényeihez igazítva
 • 130 km/h autópályán
 • 50 km/h lakott területen belül

 • 60-90 percnél nem töltünk többet motoron, kivéve ha ezt a csapattal megbeszéljük, persze figyelembe véve a látnivalókat és a tankolásokat
 • egy-egy megállónál mindig elmondják a túravezetők, hogy mennyi időt érdemes ott letölteni és, hogy mikor van a találkozó a motoroknál

 • napközben egy gyors kaja, gyros, hamburger, pizza stb. szerintünk tökéletesen megfelel az egyik megállónál

A harkányi MOL kútról indulunk és Drávaszabolcsnál csak integetünk a határőrbódénak, megállnunk már nem kell. Az itt megspórolt időt Papuk hegységben töltjük. Előre szólok, hogy jó minőségű aszfalton kanyargó, gyér forgalmú utak lesznek ezek, ne sírjuk tele a bukót örömünkben. Ha már itt járunk megnézzük a jankovaci vízesést. Nem egy Plitvice, de bemelegítésnek jó lesz. Ha eleget kanyarogtunk a Papuk útjain bosznia csücske felé fordítjuk a kormányt, ahol utunk először a Mrakovica emlékműhöz vezet. A monumentális betonemlékműhöz “sajnos” csak kanyargós utak vezetnek, így nagy duzzogva döntögetünk egyet itt is. Innen pedig a lenyugvó nap fényében kanyaoghatunk az Una nemzeti park szomszédságában lévő szállásunkig.

Irány az Una! Nem hallottál még róla? Ha valaki a vízesések szót említi csak Plitvicére asszociálsz? Hát ez ettől a naptól megváltozik. Két helyen is megállunk, hogy vízeséseket, vízesésrendszereket fotózzunk. Nem kell mérföldeket sétálni sem, hisz mindkettő közel van az úthoz, elképesztő lesz ezt garantáljuk. H ezt megússzuk szárazon irány Horvátország és a bosnyák-horvát határhoz közeli elhagyatott Zeljava légibázis. A titkos katonai nevén csak 505-ös objektumként emlegetett föld alatti repülőtér igazi urbex látnivaló, 40 éven keresztül szolgálta Jugoszlávia stratégiai védelmét, míg a délszláv háború után elhagyták, ma már népszerű célpont az elhagyatott helyek kedvelőinek körében. Ez után a horvát tengerparti hegyek felé vesszük az irányt, de természetesen csak is alsórendű utakon. Olyan helyeken fogunk gurulni, amit a túristák messze elkerülnek. Cserébe az utak kanyargósak és nem egyszer lenyűgöző kilátás lesz a jutalmunk. Így érünk Senjbe, a szállásunkra. (A túrának hivatalosan nem része, de ha valaki a lenyugvó nap fényében szeretne a tengerparti 8-as úton gurulni egyet, annak nem kell visszafognia magát.)

Senjből, a tengerpartról megint a hegyek felé vesszük az irányt és olyan szerpentinen mászunk fel, hogy szinte a tengerpart feletti sziklán találjuk magunkat. Innen sem engedjük el az aprócska hegyvidéki utakat és több kilátópont érintésével a Fuzinei-tónál találjuk magunkat. Ha már tavak megnézzük a közeli Lokve víztározót is, de háturól egy aprócska úton közelítünk, ahonnan sokkal kevesebben látták ezt a helyet. Innen átkanyargunk Szlovéniába, ahol ha hiszitek ha nem, aprócska, kanyargós hegyi utakat választunk… A kis szlovén kalandunk után pedig a késő délutánt a Szamobori nemzeti park erdeiben töltjük. A szállásunk is itt lesz.

Hazafelé indulunk, de ismertek minket, nem azonnal. Reggel még felkapaszkodunk a frissen felújított Medve-várba, hogy a magasból csodálhassuk meg Zágráb forgatagát. Innen is alsórendű utakon fogunk haladni a Varasdi-hegység felé, hogy még a magyar határra érkezés előtt részünk legyen néhány klassz kanyarban.

Ha visszamondod a túrát

Ingyenes, ha

 • ha e-mailben – info@motorozzvelunk.hu – a jelentkezési határidőig megkapjuk a visszamondást
 • ha a jelentkezési határidő után, a megüresedett helyre találunk beugrót

Pénzedbe kerül, ha

 • ha elmúlt már a jelentkezési határidő és nem találunk beugrót a helyedre

Mennyibe is?

 • természetesen bárkinek közbe jöhet bármi, így igyekszünk minden esetben költséghatékonyan megoldani a visszamondást és úgy megoldani a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen!
 • jelentkezési határidőig történő visszamondás esetén az előleg, részvételi díj visszajár
 • ha a jelentkezési határidő után mondod vissza túrát, és nem találunk a helyedre mást és nem tudjuk költségmentesen lemondani a szállást, akkor csak a szállás és a szervezési költség fizetendő (ez mindképpen alacsonyabb, mint a részvételi díj), ami túránként eltérő

Ha körvonalazódik a lemondás gondolata, kommunikálj velünk minél előbb, ne hagyd az utolsó pillanatra! HÍVJ minél előbb!!! +36702040801

Résztvevők

 • Tomi

  BMW R 1200 GS – Túravezető

 • Patrik

  Honda Varadero 1000 – Túravezető

 • Minimum 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez. (az utasok száma nem számít bele )

Jelentkezés menete

 1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg, mivel ezeken keresztül vesszük fel veled a kapcsolatot. Amennyiben regisztráltál a pontgyüjtő programunkba, akkor mindenképpen a regisztrált fiókodon keresztül intézd a túrákra való jelentkezést, mert a rendszer csak így tudja jóváírni számodra a pontokat.
 2. Amennyiben az előző szezonról rendelkezel beváltható kuponnal ( ezt a regisztrált e-mail fiókodba küldtük el korábban) akkor a jelentkezésnél megjelenő ” kuponkód beváltása” ablakba írd be és így a rendszer autómatikusan csökkenti a túra árát. Ha a jelentkezésnél nem adtad meg a kuponkódot, akkor ezt utólag nem tudjuk jóváírni, csak a következő túra jelentkezésednél tudod érvényesíteni.
 3. Postafiókodba landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről, és a fizetési feltételekről. Miután az előleget befizetted a levélben feltüntetett lehetőségek valamelyikre, a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet.  A jelentkezésedet akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, amikor az előleg a számlánkra megérkezett.Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: info@motorozzvelunk.hu vagy +36702040801
 4. A jelentkezés csak az előleg elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 10 napon belül teljesítendő.
 5. Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a kiírásban szereplő minimális számot, vagy a Motorozzvelünk.hu hibájából marad el a túra,  akkor a teljes előleg összegét visszautaljuk a számládra.

550.0 950.0