Albánia összes csodája

2023.június 17. – június 25.

Bosznia, Montenegro, Albánia, Horvátország

gyakorlott túrázóknak ajánljuk

9 napos túra

mellékutakon és főutakon is

szombat-vasárnap

Résztvevők

14 motor, 2 túravezető, 2 kis csoport (minimum létszám 6 motor )

Jelentkezési határidő

2023. június 1.

A túra távja

2500 km

Túravezetők

Menyus, Feri

A túra startja/vége

Tompa / Drávaszabolcs

Szabad helyek

9 motor

Hiányzás a munkahelyről

5 nap

Látnivalók*

SH20, Kékszem forrás, Teth, Gjirokastra, Permeth

Kanyargós szakaszok aránya

Inkább egyenes útszakaszok

Inkább kanyargós, hegyvidéki utak

Autópályán töltött idő a túra teljes időtartamának arányában

Kevés autópálya

Sok autópálya

A túra jellege tematikája

Kultúrális , nézelődős, fényképezős

Kanyarvadászat, hajtűkanyaros szerpentinek

Utak minősége

Kiváló minőségű aszfalt burkolat

Helyenként, akár rövid murvás szakaszokkal.

Mennyire gyakorlott motorosoknak

Teljesen kezdő, túratapasztalat nélküli motorosoknak

Gyakorlott, több év túrázással rendelkező motorosoknak

Minél közelebb kerülünk a szezonhoz, annál több szállásadó partnerünktől érkeznek meg az idei szállásköltségekről a visszaigazolások. Szerencsére ezek jóval kedvezőbbek, mint azt a tél folyamán beharangozott energiaválságból adódóan gondoltunk. Szerencsére ez a szóban forgó túránkat is kedvezően érinti, ezért mérsékelni tudtuk a jelentkezési díjakat. 

Igazi motoros nyaralásra készülünk. A távolság ellenére az indulás másnapján délelőtt már az SH20-as bakancslistás úton kanyargunk, majd egyből vetjük is be magunkat a Theth-völgyébe. Ezután az események egybefolynak, annyi felé fogunk csavarogni és annyi mindent fogunk látni. Felsorolás szerűen a teljesség igénye nélkül: kompozás a Komani-tavon, látogatás az Albán Alpokban, Albánia nyugati útjai megfűszerezve egy pici Macedóniával, Permet, séta a Gjiokasteri várban, Kék Szem forrás, Saranda felülről, az albán 8-as út a tengerparton tekeregve, pihegés Golemben végül Montenegrón, Bosznián és Horvátországon keresztül haza, beiktatva egy szarajevói görbe estét. 9 nap motorozás, melyből egy nap tengerparti ötcsillagos pihenés. Mondtuk, hogy nyaralás lesz…

870 €

Részvételi díj motorosnak

650 €

Részvételi díj utasnak

320 €

Egyágyas szoba felára

A túra ára tartalmazza

 • 2 túravezetőt, 2 csoportban való motorozást
 • 8 éjszakai minőségi 3-4*- 5*- szállást, 1 vagy 2 fős szobákban
 • A ár tartalmazza a túra idejére a reggelit és vacsorát
 • A túra időtartamára az utasbiztosítást és nemzetközi assistance szolgáltatást.
 • Vezetéstechnikai tanácsokat

Plusz költségek

 • Benzin, italfogyasztás, ebéd és minden olyan dolog amit a zöld rész nem tartalmaz

Túráinkon két túravezető vesz részt, hogy amennyiben szükséges, motorozási stílus alapján két kisebb csoportot tudjunk létrehozni, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő helyet. Az élmény garantált!

 • van tapasztalatod a motorozás terén
 • nem ezen a túrán akarod bebizonyítani, hogy Te vagy világ legjobb motorosa
 • motoros ruhában tudsz jönni túra
 • fel tudod készíteni a motorodat a túrára
 • csapatban tudsz “játszani”
 • kezdő motorosoknak nem ajánljuk
 • aszfaltozott
 • néha keskeny
 • fantasztikus táj kíséretében
 • Helyenként rosszabb minőségű aszfalt előfordulhat
 • 100-110 km/h lakott területen kívül, a csapat igényeihez igazítva
 • 130 km/h autópályán
 • 50 km/h lakott területen belül

 • 60-90 percnél nem töltünk többet motoron, kivéve ha ezt a csapattal megbeszéljük, persze figyelembe véve a látnivalókat és a tankolásokat
 • egy-egy megállónál mindig elmondják a túravezetők, hogy mennyi időt érdemes ott letölteni és, hogy mikor van a találkozó a motoroknál

 • napközben egy gyors kaja, gyros, hamburger, pizza stb. szerintünk tökéletesen megfelel az egyik megállónál
 1. nap. Röszke – Berane, Montenegro

Táv: 560km

Találkozó reggel 8-kor a röszkei M.Oil kúton. Az eligazítás és a röszkei határátlépés után felmegyünk az autópályára az A1-es autópályára és húzzuk neki egészen Belgrádig. Innét az A2-esen kanyargunk tovább az autópálya végéig. Ez a második szakasz már izgalmasabb lesz, mert izgalmas, dimbes-dombos tájakon kanyarog élvezetes motorozást nyújtva. Viszont az igazi kanyargászás csak ezután kezdődik. Ugyan főutakon haladva, de látványos helyeket érintve jutunk el a montenegrói határig. A határátlépéstől számítva nemsokára elérünk első napi szállásunkra. Ez egy viszonylag unalmasabb, motorozós nap lesz annak érdekében, hogy másnap mielőbb átérjünk Albániába.

 1. nap. Berane – Shkoder, Albánia

Táv: 237km

Az előző napi nagyobb táv miatt a szállásunkat elhagyva már rövidesen Albániában húzhatjuk a gázt. Nem is máshol, mint a híres-neves SH20-ason. Miután elkészültek a elmaradhatatlan fotók a kilátó pontnál, leereszkedünk a hegyekből. Nem sokáig maradunk sík területen, ugyanis egyből bevetjük magunkat a Thet völgyébe és elmotorozunk az aszfaltos út végéig. Ebéd után visszafordulunk a beveztő útra, visszamotorozunk és irány a szállásunk Shkoderbe. Ha lesz rá idő és kedv, akkor felmászunk a fellegvárba, ahonnét mesés kilátás nyílik a környékre.

3.nap. Shkoder – Kukes

Táv: ~310km

Sajnos nagyon korán kell indulnunk, hogy idejében elérjük a Komani tavon haladó kompot, amelynek a fedélzetén 3 órán át gyönyörködhetünk a táj szépségeiben és csodálkozhatunk rá a természet csodáira a keskeny szikla szorosokon áthajózva. Ez a program esetleges, sok motornál alapos előkészületet igényel. Ha valami oknál fogva ez nem jön össze, akkor sem kell elkeseredni, mert akkor motorral tesszük meg az utat a hegy másik oldalán. Elmotorozunk egészen a Valbone völgyig, az Albán Alpok egy gyönyörű szegletébe. Innét már egyenesen kanyargunk a Kukesben található szállásunkra kb. millió kanyaron keresztül.

 1. nap. Kukes – Korce

Táv: 260km

Kevés volt az előző nap a kanyar? Akkor ma ráteszünk még egy lapáttal. Még mindig az Albán Alpokban tekergünk, ráadásul olyan helyeken, ahol út sincs. Pont ezért térünk át Macedóniába, hogy az Ohridi tó mellett aszfalton tudjunk elgurulni a Korcéban található szállásunkra. A nap ismét a motorozásról, gyönyörködésről és fotózásról fog szólni

 1. nap. Korce – Gjirokaster

Táv: 200km

“Apa, Albániában csak hegyek vannak?” – hangzott el egy kérdés nemrégiben. A nap végére mindenkiben felmerül majd ez, de igyekszünk úgy bemutatni az országot, hogy felfelé kerekedő szájjal hangozzék el. Tovább folytatjuk utunkat a hegyek között kanyarogva. Ezen a napon igyekszünk mielőbb a szállásra érni, hogy lepakolva és átöltözve fel tudjunk mászni a várba, ahonnét felejthetetlen látvány tárul majd elénk a városról, a hatalmas síkságról és a szemben magasodó hegyekről. Ez egyébként a szállásról is élvezhető lesz, ugyanis a város szívében, a sétáló és bevásárló utcák csücskében térünk nyugovóra. Aki nem szeretne várat mászni, az itt is megtalálja a látni és bevásárolni valókat. Este pedig egy olyan süteményt lehet majd megkóstolni, amit az egész világon csak azon az egy helyen készítik.

 1. nap. Gjirokaster – Golem

Táv: 300km

A hegyvonulaton átkelve ezen a napon az első látványosság a Kék-szem forrás lesz, ami manapság már eléggé túristás, de azért pár fotót mindenképpen megér. Innét irány a Saranda feletti fellegvár, ahonnét belátni az egész várost, a környéket és Korfu szigetét is. A várost most elkerülve elindulunk az albán 8-as úton felfelé, eleinte a hegyek között, majd a tengerparton. Nemsokára ismét egy felejthetetlen és motorosok számára kihagyhatatlan helyen, a Llogara hágón kaptatunk át. A kilátóból visszacsodélkozunk, hogy hogy is jöttünk itt fel ide? Az időbeosztástól függően vagy Vlora városon és annak tengerparti sétányán vagy a várost elkerülő szerpentinen keresztül térünk majd rá az autópályára, hogy mielőbb elérjük az ötcsillagos tengerparti szállodánkat Golemben.

 1. nap. Golem – Durres – Golem

Táv: 0 vagy 40km

Eljött a megérdemelt pihenő nap. Aki szeretné, az a szálloda szolgáltatásait és a tengerpart nyújtotta élvezeteket használhatja pihenésre. Aki csavarogna egy picit, az motorra ülve ellátogathat Durresbe, a környék turisztikai központjába. Felejthetetlen élmény végigsétálni a sétányon, kávézni egy hangulatos helyen és betolni egy sajtos bureket. Ez csak egy fél napos program lesz, kora délután lehet majd pihizni a hotelben, úgyhogy mi ajánljuk ezt a kis mini túrát.

 1. nap. Golem – Szarajevó, Bosznia

Táv: 460km

Miután alaposan kipihentük magunkat, itt az ideje pár súlyos kilométernek. Igyekszünk korán nekivágni az útnak, mert ezen a napon irány Szarajevó. Ehhez át kell vágni magunkat Montenegrón, ami azért nem egy ronda hely. Kanyarban ezen a napon sem lesz hiány, de pár helyen igyekszünk majd autópályával rövidíteni az időn. Tesszük mindezt azért, hogy bevethessük magunkat Szarajevó esti, belvárosi forgatagába. Hosszú, fárasztó, de tartalmas napot hagyunk magunk mögött.

 1. nap. Szarajevó – Udvar, Magyarország

Táv: 320km

Elérkezett az utolsó nap, nincs más hátra, mint hazagurulni Magyarországra. Előző este majd megbeszéljük, hogy aki sietne, az autópályákat beiktatva, a többiek kicsit lazábbra véve országutakon motorozva juthat haza Horvátországon keresztül. Udvaron vezsünk majd érzelmes búcsút egymástól.

Ha visszamondod a túrát

Ingyenes, ha

 • ha e-mailben – info@motorozzvelunk.hu – a jelentkezési határidőig megkapjuk a visszamondást
 • ha a jelentkezési határidő után, a megüresedett helyre találunk beugrót

Pénzedbe kerül, ha

 • ha elmúlt már a jelentkezési határidő és nem találunk beugrót a helyedre

Mennyibe is?

 • természetesen bárkinek közbe jöhet bármi, így igyekszünk minden esetben költséghatékonyan megoldani a visszamondást és úgy megoldani a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen!
 • jelentkezési határidőig történő visszamondás esetén az előleg, részvételi díj visszajár
 • ha a jelentkezési határidő után mondod vissza túrát, és nem találunk a helyedre mást és nem tudjuk költségmentesen lemondani a szállást, akkor csak a szállás és a szervezési költség fizetendő (ez mindképpen alacsonyabb, mint a részvételi díj), ami túránként eltérő

Ha körvonalazódik a lemondás gondolata, kommunikálj velünk minél előbb, ne hagyd az utolsó pillanatra! HÍVJ minél előbb!!! +36702040801

Résztvevők

 • Feri

  Suzuki DL 1000 – Túravezető

 • Menyus

  Suzuki DL 650 V-strom – Túravezető

 • Minimum 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez. (az utasok száma nem számít bele )
 • Jenő

  Triumph Tiger 1200

 • Gábor

  Honda NT 1100

 • Aurel

  Harley Davidson Panamerica

 • Károly

  Yamaha XT 1200 ZE

 • Szilárd

  Suzuki DL 650

Jelentkezés menete

 1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg, mivel ezeken keresztül vesszük fel veled a kapcsolatot. Amennyiben regisztráltál a pontgyüjtő programunkba, akkor mindenképpen a regisztrált fiókodon keresztül intézd a túrákra való jelentkezést, mert a rendszer csak így tudja jóváírni számodra a pontokat.
 2. Amennyiben az előző szezonról rendelkezel beváltható kuponnal ( ezt a regisztrált e-mail fiókodba küldtük el korábban) akkor a jelentkezésnél megjelenő ” kuponkód beváltása” ablakba írd be és így a rendszer autómatikusan csökkenti a túra árát. Ha a jelentkezésnél nem adtad meg a kuponkódot, akkor ezt utólag nem tudjuk jóváírni, csak a következő túra jelentkezésednél tudod érvényesíteni.
 3. Postafiókodba landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről, és a fizetési feltételekről. Miután az előleget befizetted a levélben feltüntetett lehetőségek valamelyikre, a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet.  A jelentkezésedet akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, amikor az előleg a számlánkra megérkezett.Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: info@motorozzvelunk.hu vagy +36702040801
 4. A jelentkezés csak az előleg elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 10 napon belül teljesítendő.
 5. Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a kiírásban szereplő minimális számot, vagy a Motorozzvelünk.hu hibájából marad el a túra,  akkor a teljes előleg összegét visszautaljuk a számládra.

870.0 1520.0